Deeltijdwerkplekken voor startups en miniondernemingen

Bijna 60% van de mensen doet totaal ander werk dan zij voor opgeleid zijn en maar 18% doet werk waarvan die als kind van droomde (nationalevacaturebank.nl 2009). 
Soms gaan mensen naast hun volledige of deeltijd baan bezig met waarvoor ze zijn opgeleid of waarvan ze als kind van droomden.  Werkplekken voor deze ondernemende mensen zijn vaak niet beschikbaar in deeltijd en daarom doen deze mensen dit bijvoorbeeld op zolder of in de fietsenschuur. Dit zijn vaak niet de ideale plaatsen om te werken en daardoor kunnen deze mini ondernemingen vaak niet groeien. 
Het zou goed zijn als leegstaande gebouwen beschikbaar worden gesteld voor mini bedrijfjes die in deeltijd willen ondernemen. Voor deze bedrijfjes ontstaan er dan grote voordelen. Naast dat ze passende huisvesting krijgen, kunnen ze kennis en efficiënter middelen delen. Vooral elkaar ondersteunen, stimuleren en kennis delen, ook wel peer-review genoemd is vooral voor jonge en kleine bedrijven zeer belangrijk. Bijna 50 % van de mensen in Nederland heeft een vorm van hoger onderwijs afgerond en het andere deel heeft vaak praktische kennis. In een gebouw met deeltijd werkplekken voor startups en miniondernemingen kan laagdrempelig informeel uitwisseling plaatsvinden van kennis, mensen kunnen (tijdelijk) samenwerken en elkaar stimuleren.
Als miniondernemingen gaan groeien, ontstaan er nieuwe banen in de regio, leegstaande werkpanden worden gevuld, braakliggende industrieparken worden gevuld en kennis blijft behouden in de regio.